Sophie Winsemius (Amsterdam, 1991) komt uit een muzikaal gezin en speelde al op jonge leeftijd piano en gitaar. Na haar propedeuse muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, besloot zij haar hart te volgen en te kiezen voor het conservatorium.

In 2017 studeerde Sophie af aan het Prins Claus Conservatorium bij de vermaarde Sabrina Vlaskalic. In 2019 behaalde ze haar Master in Music aan LUCA School of Arts in Leuven (BE) bij Goran Krivokapic.

Al tijdens haar studie betrad Sophie verschillende podia met haar gitaar. In 2014 speelde ze op het Amsterdamse Grachtenfestival en op het Peter de Grote Festival in Groningen. Meerdere malen verzorgde zij optredens tijdens het jaarlijks gitaarfestival in Enkhuizen en voor de Flevoziekenhuis Omroep in Almere. Daarnaast trad ze op in verschillende theaters zoals de Oosterpoort in Groningen, het Kielzog in Hoogezand en de Harmonie in Leeuwarden. In de laatstgenoemde won zij in 2017 de Zilveren Vork met haar duo Solis, een award voor jong klassiek talent.

Masterclasses die Sophie kreeg van topgitaristen als Leo Brouwer, Costas Cotsiolis, Zoran Dukic, Alvaro Pierri, Gabriel Bianco, Rovshan Mamedkuliev, Hubert Käppel, Marko Topchii, Edsart Udo de Haas, Nicholas Goluses, Raphaella Smits, Gaëlle Solal en Oman Kaminsky hebben een blijvende indruk op haar achtergelaten.

Haar liefde voor de gitaar groeit nog elke dag, en dit hoopt ze te kunnen delen met zoveel mogelijk mensen. Niet alleen op het podium maar ook in de vertrouwde omgeving van de lespraktijk